Esittely
Ottelutilastot
Miesten Ykköspesis - Siilinjärven Pesis
2018 - Miesten Ykköspesis - Miesten Ykköspesis
Klo 15:00 Suvannon pesäpallokenttä
12
Tou

Kuula ja SiiPe vastakkain sarja-avauksessa


Kauan odotettu ykköspesiskausi lyödään käyntiin Ylivieskassa lauantaina 12.5. klo 15, kun Kuulan vieraaksi Suvannolle saapuu Siilinjärven Pesis.

Vastustaja SiiPe on kolkutellut kahtena edellisenä kautena Superpesiksen portteja sijoittuen Ykköspesiksen runkosarjassa toiselle sijalle. Karsintasarjassa tie on kuitenkin noussut aina pystyyn eikä nousua sarjaporrasta ylöspäin ole tapahtunut.Tälläkin kaudella Siipeä povataan sarjan kärkipäähän. Kempele on selkeä ennakkosuosikki, mutta heti KeKin jälkeen Siilinjärvi on havittelemassa kakkospaikkaa, ainakin pelinjohtajien rankingin perusteella.

Kuula pääsee lähtemään otteluun selkeänä haastajana, mikä voidaan laskea urheilussa eduksi. Viime kaudella joukkueideiden väliset kohtaamiset menivät SiiPelle pistein 4-2.

Kuulan avainpelaajiin lukeutuva Aleksi Rantala lähtee luottavaisin mieliin haastamaan savolaisjoukkuetta.

- Hallissa pelattiin tasainen ottelu SiiPeä vastaan. Kyllä me lähdetään nytkin kiusaamaan kaveria, vaikka onkin Ykköspesiksen yksi ennakkosuosikeista. Oman pelin kautta lähdetään ja kyllä me ainakin jakso otetaan, Kuulan etukentällä operoiva Rantala toteaa.

Pelaajanostot

Jani Moilanen, Kuula

Joukkueen kapteeni on yksi Ykköspesiksen parhaista ja monipuolisimmista pelaajista, niin sisä- kuin ulkopelissä. Pienten lyöntien spesialisti, jonka lyöntivalikoimasta löytyy vaihtoehto tilanteeseen kuin tilanteeseen. Jani tuo kaivattua kokemusta ja johtajuutta nuoreen joukkueeseen. Todellinen liideri ja joukkuepelaaja.

Kimmo Lukkari, SiiPe

Viime kauden lyöjatilaston ylivoimainen voittaja 89 lyödyllä juoksulla. Ratkaisi viime kaudella SiiPelle voiton Suvannolla viidellä kotiutuksella. Kimmo on pidettävä kurissa ja SiiPe vähillä tilanteilla, jos voitosta mielii taistella.

SiiPe vei voiton sarja-avauksesta


Ylivieskan Kuulan ja Siilinjärven Pesiksen välinen sarja-avaus pelattiin poikkeuksellisen hyvissä, jopa helteisissä olosuhteissa. Flowplussan ja Seppo Haapakosken isännöimä ottelu oli hyvin kaksijakoinen, sillä SiiPe vei ensimmäisen jakson murskaavin lukemin 1-11, mutta toisella jaksolla piristynyt kotijoukkue piti loppuun asti savolaisjoukkuetta ahtaalla. SiiPe runnoi kuitenkin jaksovoiton väkisin hyvillä suorituksillaan 2-4.

1. jakso 1-11 (0-0, 0-5, 1-2, 0-4)

Ensimmäisellä jaksolla avaava vuoropari edettiin juoksuttomissa lukemissa. Kuulan pajatson tyhjennys oli lähellä tasoittavalla vuorolla, kun Jani Moilasen kolmosjatkeelle suuntautunut ottamaton lyönti tuomittiin nuikasti laittomaksi ajolähtötilanteessa.

SiiPe ratkaisi jaksovoiton itselleen heti seuraavassa vuoroparissa, kun Eino Puustinen löi palloa kakkosjatkeelle, josta se pomppi Tuomo Raution ulottumattomiin kunnarin arvoisesti. Tilanteessa kotiin ennätti myös etenijäjokeri Sebastian Lahti. Vieraat eivät tyytyneet tähän, vaan kasvattivat johtoaan 0-5:een Kimmo Lukkarin keskipompulla ja Ville Pietisen sekä Simo Vainikaisen välilyönneillä.

Kolmannessa vuoroparissa SiiPe sai hyvällä prosentilla tilannetta aikaan. Lukkarin kakkosrajanäpyllä ja Otto Hoffrenin kupperilla tilanne oli jo 0-7. Kuulan kauden avausjuoksun tasoittavalla vuorolla iski mailataituri ja ottelun kakkospalkittu Joel Salmela, joka kotiutti Jani Moilasen.

Neljännen aloittavalla Samu Vainikainen löi pallon kakkosjatkeelle Kuulan ulkokentän ulottumattomiin, jonka siivittämänä taululle kirjattiin kaksi juoksua ja Vainikaisen kunnari. Loppulukemat 1-11 kaunisteli SiiPen parhaana palkittu Lukkari.

2. jakso 2-4 (2-1, 0-2, 0-1, 0-X)

Toisella jaksolla nähtiin tauolla sisupastillin niellyt kotijoukkue. Kuula otti kuskin paikan menemällä ensimmäisen aloittavalla 2-0 johtoon. Juoksutilin avasi kahden palon tilanteessa taiturimaisen varsilyönnin kakkosrajaan vempauttanut Joni Jokilehto, joka kotiutti tilanteessa Tuomo Raution. 2-0 lukemat iski kakkoskopparin eteen palloa tarjoinnut Vili Pelo, joka kotiutti oivassa jouksukunnossa olevan lyöjäjokeri Esa Kejosen. Tasoittavalla SiiPe hivutti itsensä juoksun päähän Lukkarin onnistuessa jälleen kerran kotiutuksessa.

Toisessa vuoroparissa Kuula ei saanut juoksutiliään kasvatettua, mikä tarjosi SiiPelle mahdollisuuden kääntää jakso. Sen vieraat myös tekivät, kun Lukkari pomputti Simo Vainikaisen kotiin ja johtojuoksun 2-3 löi Raution eteen pallon iskenyt Hoffren.

Kuulan sisäpeli ei lähtenyt rullaamaan toivotulla tavalla enää kahdessa viimeisessä vuorossa ja kun Siipe kasvatti kolmannen tasoittavalla Teemu Kinnusen ottamattomalla välilyönnillä tilanteeksi 2-4, lähti täydet kolme pistettä siilinjärveläisten matkaan.


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Ylivieskan Kuula
«  Tammikuu   »
Kategoriat