Esittely
Ottelutilastot
Miesten Ykköspesis - Vähäkyrön Viesti
2018 - Miesten Ykköspesis - Miesten Ykköspesis
Klo 18:00 Suvannon pesäpallokenttä
4
Hei

Kuula kohtaa Vähäkyrön ilmaisottelussa


On jälleen se aika kaudesta, kun Suvannolla pelataan kauden perinteinen ilmaisottelu. Keskiviikkona Kuula saa vastaansa Vähäkyrön Viestin, joka voidaan lukea kauden suurimmaksi yllättäjäksi tähän mennessä. Häntäpäähän povattu VäVi taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta.

Vähäkyrö on lähtenyt kauteen hieman erillaisemmista lähtökohdista kuin aikaisemmin, sillä Kuulan ja Vimpelin farmisopimuksen tullessa päätökseen, on VäVi ottanut paikan Vedon farmijoukkueena. Vimpelin sopimuspelaajista Vähäkyrön vakiokokoonpanossa ovat tällä kaudella esiintyneet Kuulassa viime kaudella pelanneet Ville Takala ja Taneli Lassila. Kaksikkoa täydentää VäVin ykköskotiuttajaksi noussut Elmeri Anttila, joka löytyy ennen keskiviikon kierrosta Ykköspesiksen lyöjätilaston sijalta 9.

Kuulan edellinen ottelu Puijon Pesistä vastaan oli suuri pettymys, kun tasaisista lähtökohdista huolimatta täydet kolme pistettä matkasivat Savoon. Tämä viikko on kauden loppua ajatellen Kuulalle selkeä suunnannäyttäjä, sillä Vähäkyrön lisäksi joukkue kohtaa lauantaina toisen päävastustajista, kun Jokioisten Koetus saapuu Suvannolle vieraaksi.

Pelaajanostot

Santtu Luhtavaara, Kuula

Kuulan kärkietenijän paikan lunastanut Santtu on pelannut nousujohteisen kauden Ykköspesiksesssä. Otteluita ollessa takana 11, löytyy tuotujen juoksujen sarakkeesta luku 13. Ensimmästä kauttaan Kuulassa pelaava ylivieskalaislähtöinen Luhtavaara uskaltaa haastaa röykeästi vastustajan ulkokenttää, mikä on tuottanut tulosta tällä kaudella.

Ville Takala, VäVi

Tällä kaudella kolme ottelua Vimpelin Vedon superpesisjoukkueessa pelannut Takala kuuluu VäVin avainpelaajiin niin sisä- kuin ulkopelissä. Villen otteet ulkopelissä olivat jo viime kaudella erinomaisia ja tälle kaudelle Veteli Pesiksen kasvatti on löytänyt yhden vaihteen lisää myös sisäpeliin. Takala on vastustajan kannalta ikävä pelaaja, sillä mies tekee harvoin virheitä ja on räpylänsä kanssa aina siellä, missä pitää. Villen hyvä alkukausi huomioitiin myös A-poikien Itä-Länsi-valinnalla.

Ilmaisen sisäänpääsyn otteluun mahdollistavat:

Autorasti
Autotalo Savusalo
Teollisuus Tasanto
Aution Auto
ET-Listat
JK-Remontti
Ravintola Myllyranta
Pohjanmaan ICT-palvelu
Bet-Ker
Ylivieskan Vuokra-asunnot

Kuti jäi piippuun


Kuulan ja Vähäkyrön välinen niukkajuoksuinen ottelu päättyi vierailija Viestin voittoon lukemin 0-2 (2-3, 2-3). Pienet virheet ja vastustajan tehokkaampi kotiutus ratkaisivat tasaisen ottelun vieraille. Tilannemäärätkin menivät lähes tasan, mutta ratkaisupaikoissa Viestin avainpelaajat nousivat esiin.

- Kotiutus oli suurin akilleen kantapää. Oltiin tehty vähän muutoksia ulkopeliin Kuopio-pelin jälkeen. Lähdettiin ulkopelipää edellä lähestymään tätä peliä. Ei voi täysin olla tyytyväinen ulkopeliinkään, kun vastustajan tilannemäärä on niin iso, totesi pelinjohtaja Erno Hautamäki kokoonpanomuutoksia.

Kotijoukkueen tekemät kokoonpanomuutoksia toivat ulkopeliin ryhtiä verrattuna edelliseen otteluun, joka päättyi suurinumeroiseen tappioon Kuopiolle.

Vähäkyrö-ottelussa Kuulan lukkaripelistä vastasi viime viikonloppuna B-poikien Itä-Lännessä pelannut Aatu Saastamoinen, joka esitti jälleen teräviä otteita lautasen ääressä. Pelinjohto oli hakenut myös kotiutusosastolle lisää voimaa, vaihtamalla Tuomo Raution ruutupaitaan. Tuomon paikan kopparina otti Santtu Luhtavaara, jolle pelipaikka ei suinkaan ollut uusi, sillä mies on pelannut tällä kaudella useita otteluita takakentällä Poikien Superpesiksessä. B-junnuista Saastamoisen lisäksi kentällä nähtiin Eetu Paananen sekä 100 % tehoilla ottelussa kotiuttanut Eemeli Jämsä.

Kuula rakenteli tasaisesti tilannetta läpi ottelun, mutta harmittavan usein ajolähdöt kuivuivat koppilyönteihin.

- Tilannetta saatiin hyvä määrä, mutta kotipesään asti miehen saaminen tuotti tänään vaikeuksia, eikä saatu tilanteille näin ollen jatkuvuutta, summasi Hautamäki ottelun ratkaisukohtia. Kuula onnistumisprosentti kotiutuksissa ei ollut mairitteleva, sillä kolmostilanteita rakennettiin ottelun aikana 13, joista neljä päättyi onnistumiseen.

Tilastot: http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/ottel...


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Ylivieskan Kuula
«  Helmikuu   »
Kategoriat