Esittely
Ottelutilastot
Miesten Ykköspesis - Jokioisten Koetus
2018 - Miesten Ykköspesis - Miesten Ykköspesis
Klo 15:00 Suvannon pesäpallokenttä
7
Hei

Juhliiko Kuula vai Koetus?


Kuula pelaa toisen kotiottelun tällä viikolla, kun Jokioisten Koetus saapuu lauantaina Suvannolle vieraaksi. Molemmilla joukkueilla on takanaan edelliskierrokselta kirvelevät tappiot paikallisvastustajille. Kuula taipui Vähäkyrön käsittelyssä ja Koetus puolestaan joutui toteamaan Pöytyän paremmaksi jaksoin 0-2. Lähtökohdat otteluun ovat muutenkin varsin tasaiset, sillä piste-eroa joukkueiden välillä on sarjataulukossa ainoastaan yksi piste.

Vierailija Koetus nousi täksi kaudeksi takaisin Ykköspesikseen seitsemän suomensarjakauden jälkeen. Mielenkiintoinen yksityiskohta Koetuksen kokoonpanossa on tällä kaudella ollut lukkaripeli. Lautasen äärellä kauden aloitti Joona Lehtinen, joka sittemmin lunasti paikkansa KaMan Superpesisjoukkueen ykköslukkarina. Lehtisen siirryttyä isompiin ympyröihin, on palloa nostellut Hyvinkään Tahkossa tällä kaudella Joni Rytkösen kanssa lukkarivastuuta jakanut Atte Brandt.

Viime kierroksilla menestyksekkään uran Hyvinkään Tahkossa tehnyt Riku Rantanen on nostettu mukaan kokoonpanoon. Rantanen on pelannut tällä kaudella 40-vuotiaana ensimmäiset ottelunsa Ykköspesiksessä. Lahden Mailaveikkojen kasvatilta löytyy taskusta yksi SM-kulta, kolme hopeaa ja yksi pronssi.

Koetuksen iskukyky on osaltaan arvoitus, sillä joukkueen kokoonpano on elänyt pelistä toiseen.

- Tiukka ottelu varmasti on tulossa. Juoksu puoleen tai toiseen ratkaisee ja viime peleissä vastustaja on tehnyt sen pinnan enemmän. Kovuutta pitää löytyä ratkaisupaikoissa, kommentoi pelinjohtaja Erno Hautamäki ottelun ennakkoasetelmia.

Pelaajanostot

Joonas Jyrkkä, Kuula

Joonas tuo monipuolisella lyöntiarsenaalillaan valtavasti vaihtoehtoja sisäpeliin. Jyrkkä on osoittanut ensimmäisellä ykköspesiskaudellaan kuuluvansa sarjan kärkivaihtajien joukkoon. Veteli Pesiksen kasvatti on tällä kaudella kunnostaunut vaihtolyöntien lisäksi hyvin etenijän tehtävissä, sillä mies on tuonut Kuulalle 10 juoksua, mikä on eniten heti Santtu Luhtavaaran ja Jani Moilasen jälkeen.

Antti Hampori, Koetus

Kovia tehoja viime kaudella Suomensarjassa iskenyt Hampori on ollut tällä kaudella Koetuksen paras kotiuttaja. Pelaamassaan 11 ottelussa Hampori on iskenyt tehot 1+16, mikä oikeuttaa Ykköspesiksen lyöjätilastossa 17. sijaan. Hyvinkäällä juniorivuotensa pelanneelle Hamporille kausi on ensimmäinen Ykköspesiksessä.

Moilasen kunnari avasi Kuulan sisäpelin


Ylivieskan Kuulan ja Jokioisten Koetuksen välinen ottelu muodostui Suvannolla varsin kaksijakoiseksi. Vierailija Koetus vei ensimmäisen jakson selkeästi 1-5 lukemin Kuulan sisäpelin takkuillessa pahemman kerran. Toisella jaksolla kapteeni Moilanen nousi esiin oikealla hetkellä ja näytti vaarallisuutensa mailan varressa iskemällä pajatson tyhjäksi toisen vuoroparin aloittavalla tilanteen ollessa 2-1. Toinen jakso kirjattiin Kuulalle 7-1.

- Moilasen läpäri aukaisi peliä ja sen jälkeen pystyttiin kontrolloida tuo toinen jakso. Tiukoissa paikoissa tuli nyt niitä voittavia suorituksia. Niitä tuli erityisesti ulkokentällä. Kemppaisen Jaakko pelasi erittäin hyvän ensimmäisen pelin meillä ja Aatu pelasi hyvän pelin lautasen äärellä eikä hävinnyt yhtään meritoituneemmalle virkaveljelle Riku Rantaselle, kommentoi pelinjohtaja Erno Hautamäki.

Supervuoroparissa Koetus oli päästä tasoittavalla vuorolla voiton syrjään kiinni, mutta Kuulan ulkokenttä teki tyhjäksi niin meritoituneen Riku Rantasen kuin Leevi Lehdonkin yritykset. Supervuoro päättyi juoksuttomaan ja ratkaisua haettiin kotiutuslyöntikilpailusta.

Kotareissa Koetus lähti puolustamaan aloittavan ulkovuoron kautta. Sen suunnitelma näytti toimivan täydellisesti, kun Kuulan kolme ensimmäistä yritystä päättyi paloihin. Joel Salmela ja Joni Jokilehto tekivät kuitenkin häntäpäästä tärkeät pinnat kotijoukkueelle. Kaksi juoksua riitti kuin riittikin voittoon, vaikka Koetus sai pään auki heti ensimmäisessä parissa Rantasen lyömällä juoksulla. Kuulan ulkokenttä osoitti lopulta kovuutensa tiukassa paikassa tekemällä palot lopusta neljästä yrityksestä.

Jokioista vastaan debyyttinsä Kuulassa teki loppukauden sopimuksella Liposta Ylivieskaan siirtynyt Jaakko Kemppainen. Polttolinjassa paikkansa ottanut Kemppainen pelasi nousujohteisen ottelun ja oli yksi voiton takuumiehistä tehden tukun tärkeitä paloja.

- Vähän kaksijakoinen ottelu oli itseltäkin. Tässä on viikon verran väliä, kun on viimeksi pelannut ja koko kausi ollut sellaista, ettei ole oikein tiennyt, milloin pelaa. Mukava oli päästä pelaamaan ja ihan tyytyväinen voi olla, mutta totta kai parannettavaa jäi, summasi Kemppainen ajatuksiaan pelin jälkeen.


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Ylivieskan Kuula
«  Helmikuu   »
Kategoriat