Esittely
Ottelutilastot
Miesten Ykköspesis - Vähäkyrön Viesti
2018 - Miesten Ykköspesis - Miesten Ykköspesis
Klo 18:00 Suvannon pesäpallokenttä
8
Elo

Kuulan ja Vähäkyrön kohtaamisessa riittää panosta


Miesten ykköspesiksen runkosarja saadaan päätökseen tällä viikolla. Kuulalla on edessä kaksi ottelua, joista ensimmäinen pelataan keskiviikkona Vähäkyröä vastaan Suvannolla.

Kovalyöntinen VäVi hamuaa toden teolla ylempiin pudotuspeleihin. Keskiviikon ottelu on vähäkyröläisille viimeinen runkosarjassa, joten O-P Sinkkosen johdattama ryhmä tulee varmasti tekemään kaikkensa, jotta asemat pudotuspeliviivan yläpuolella vankistuvat.

Kuula tarvitsee ottelusta voiton ja mieluiten kolmen pisteen sellaisen, jotta karsintojen välttäminen on viimeiselle kierrokselle lähdettäessä omissa käsissä. Tehtävä ei tule olemaan helppo, sillä Vähäkyrön lyöntiarsenaali Juuso Keski-Koukkarin ja Mika Joensuun johdolla on erittäin vaarallinen. Joukkue pystyi edellisessä kohtaamisessa ottamaan Kempeleen Kiriltä jakson railakkaalla lyöntipelillä, mikä kertoo joukkueen iskukyvystä. Tämän kauden kolmessa keskinäisissä kohtaamisissa Kuula on onnistunut pitämään VäVin lyöjätykit kurissa ja samaa vaaditaan jälleen, jotta voitto jää Ylivieskaan.

Pelaajanostot

Aleksi Rantala, Kuula

Siepparin tonttia pelaava Rantala on tälläkin kaudella ollut tärkeä palanen Kuulan ulkopelissä. Etukentän spesialisti on kunnostaunut erinomaisesti myös ykköskärjen vaihtajana. Veteli Pesiksen kasvatti on parantanut kärkilyöntiprosenttiaan viime ykköspesiskaudesta yli kymmenellä. Tuotuja juoksuja on tällä kaudella kertynyt yli juoksu per peli, millä havitellaan paikkaa Kuulan top 3 etenijöiden joukossa.

Taneli Lassila, VäVi

Vimpelin Vedon kasvatti on tuttu kasvo ylivieskalaisille, sillä mies pelasi Kuulassa edellisellä kaudella. Vasemmalta lyövä Vedon farmipelaaja on vaihtotilanteissa sarjan varmimpia suorittajia. Hyvän fysiikan omaava Lassila on erittäin monipuolinen pelaaja niin sisä- kuin ulkopelissä. Sisäpelissä miehen päärooli on ollut lukkarin tontilla, mutta kovakätinen Lassila pystyy pelaamaan moitteetta myös takakentällä.

Kauden kuumin kamppailu kääntyi Kuulalle


Kuulan ja Vähäkyrön Viestin paikallisväännöt ovat tällä kaudella muodostuneet tapahtumarikkaiksi ja kuumiksi kamppailuiksi, eikä neljäs otatus tehnyt tässä poikkeusta. Tunnepitoinen ottelu päättyi Kuulan voittoon supervuoroparissa 2-1 (6-4, 0-10, 1-0). Tulos tarkoitti samalla sitä, että viimeiselle kierrokselle lähdetään mielenkiintoisista asemista. Kuulan on kerättävä yksi piste enemmän Ulvilaa vastaan kuin mitä Jokioinen saa Lievestuoreelta mukaan.

Ensimmäisellä jaksolla Kuula esitti tasapainoista ja hyvää peliä erityisesti ulkona. Kovalyöntinen vierailija teki juoksunsa yksittäisillä hyvillä lyönneillä, joille on aina tilaa. Kuulan jaksovoiton takeena oli kovalla prosentilla onnistuneet kotiutukset sekä VäVin muutamat räpylävirheet, jotka lopulta käänsivät jakson kotijoukkueelle.

Toisella jaksolla VäVi sai unelma alun, kun se sai hyydytettyä ensimmäisessä vuorossa Kuulan kovan painostuksen ja pääsi tasoittavalla heti 0-4 johtoon Jaakko Erkkilän ja Elmeri Anttilan läpilyönneillä. Tästä intoutuneena vieraat saivat tältä kaudelta tutun hurmoksen päälle, eikä toisen jakson paremmuudesta jäänyt jossiteltavaa.

Supervuoroparissa Kuula sai heti pään auki, kun kotijoukkueen parhaana palkittu Jani Moilanen kotiutti Aappo Savikosken. Hyvin alkanut yhden palon tilanne tyrehtyi kuitenkin estämistuomioon, joka kuumensi tunteita toden teolla. Tuomareiden päätös tarkoitti ajolähdön sijaan kolmea paloa taululle ja vuoronvaihtoa. Tuomiosta saattoi olla kuitenkin enemmän hyötyä kuin haittaa Kuulalle, sillä joukkue pelasi päätöksestä sisuuntuneena kauden parhaan ulkovuoronsa. Yli 400 katsojan pauhatessa Vävin pelaajia ei päästetty kakkospesää pidemmälle ja kaksi pistettä jäi Suvannolle!

- Tapa millä tavoin pystyttiin puolustamaan supervuorossa yhden juoksun johto asema lämmittää. Kolmea pistettä lähdettiin totta kai hakemaan, mutta tämä tulos tarkoittaa, että panosta riittää myös viimeisessä ottelussa, kommentoi Erno Hautamäki ottelun tulosta.


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Ylivieskan Kuula
«  Helmikuu   »
Kategoriat