Koostetta Kuulattarien debyyttikaudesta naisten ykköspesiksessä
4.9.2017 20:26 Uutiset / Naisten Ykköspesis

Hyvä yhteishenki ja tasainen joukkue avainasemassa Kuulattarien debyyttikautena naisten ykköpesiksessä!

Naisten ykköspesiskauden päättymisestä on nyt kulunut muutama viikko ja on aika vetää yhteen kulunutta kautta. Kuulattaret lähtivät naisten ykköspesikseen sarjanousijoina, kun liitto tarjosi joukkueelle sarjasta vapautunutta paikkaa. Ykköspesispaikka otettiin innolla vastaan ja töitä tehtiin kovasti läpi talvikauden sekä reeneissä että talkoissa.

Kevään harjoituspelit olivat vielä melkoista hakemista, mutta sarjakauden alkaessa joukkue oli valmis ja näytti, että nyt pelataan oikealla sarjatasolla! Heti kauden alusta asti oli selvää, että Kuulattaret pystyivät haastamaan minkä tahansa joukkueen tässä sarjassa. Peleistä raavittiin sekä kolmen pisteen että kahden pisteen voittoja. Moni tappioksikin kääntynyt peli kartutti pistepussia, kun useassa ottelussa onnistuttiin voittamaan edes toinen jakso.

Kausi eteni hyvällä tahdilla ja pisteitä kertyi tasaisesti. Jo aikaisessa vaiheessa kautta oli nähtävissä, että sarjasta tulee todella tasainen ja etenkin keskikastiin mahtui useampi joukkue muutaman pisteen sisälle läpi kauden. Komeilla pelillisillä otteillaan Kuulattaret varmistivat tavoitteensa saavuttamisen, eli sarjapaikan säilyttämisen, jo melko hyvissä ajoin ennen kauden päättymistä. Tämän jälkeen lähdittiin hakemaan mahdollisimman hyvää sijoitusta runkosarjassa.

Loppukesää kohden Kuulattarien pistejahti osoittautui haastavammaksi, kaksi peräkkäistä tuplaviikonloppua etelässä eivät tuottaneet toivottua tulosta ja sarjan kärki valui yhä kauemmaksi. Tavoitteen saavuttamisen jälkeen pystyttiin periaatteessa pelaamaan vapautunutta peliä, mutta kun voitot lipesivät herkemmin käsistä, ei paukkuja enää löytynyt palata takaisin alkukauden kaltaisiin yllätysvoittoihin.

Pelinjohtajien kevään arvioissa Kuulattaret rankattiin toiseksi viimeiselle sijalle, joten lopullinen sijoitus kahdeksantena ylitti ainakin muiden odotukset. Pieni harmitus takaraivoon kuitenkin jäi, kun mahdollisuuksia parempaankin sijoitukseen oli tarjolla. Tämä kausi ykköspesiksessä oli monelle joukkueen jäsenelle ensimmäinen, joten kesän aikana saatiin silti hurjasti hyvää oppia ykköspesistasolta ja voitonnälkää jäi vielä kovasti tulevillekin vuosille.

Kuulattarien joukkue oli tänä kesänä pelillisesti hurjan tasainen. Tasaisuudesta kertoo mm: tilastot. Kesän aikana Kuulattaret takoivat yhteensä 241 juoksua, mikä on toiseksi eniten heti sarjan voittaneen Hyvinkään jälkeen. Kuulattaria ei kuitenkaan nähdä tilastojen kärkipaikoilla, vaan onnistumiset ovat jakautuneet laajasti kaikille joukkueen jäsenille. Sisäpeliä pystyttiinkin kesän aikana pyörittämään selkeästi kahdella kärjellä ja jokainen pystyi tarvittaessa sekä etenemään että kotiuttamaan.

Kuulattarien haasteeksi nousi kesän aikana lähinnä ulkopeli. 241 tehdyn juoksun vastapainona on 230 päästettyä juoksua, mikä on kolmanneksi eniten koko sarjassa. Tilastot näyttääkin selkeästi, että millä osa-alueella kaivataan lisää reeniä ja tämän kesän jäljiltä se on selkeästi ulkopeli.

Erinomaisella tasolla sen sijaan oltiin jälleen joukkuehengen suhteen! Yhteishenki Kuulattarien joukkueessa oli jälleen priimaa heti ensimmäisestä yhteisestä kohtaamisesta lähtien. Joukkueen runko pysyi edelliseltä kaudelta hyvin kasassa ja uudet tulijat sopivat joukkueeseen mainiosti. Myös farmin kautta Oulun Lipottarista saapuneet tytöt otettiin ilolla vastaan ja joukkue pysyi vaihtuvista kokoonpanoista huolimatta tiiviinä ja yhtenäisenä. Nauru ja huumori siivitti kautta ja vaikeina hetkinä tuettiin toinen toisiamme, kuluneena kesänä solmittiinkin useita uusia ystävyyssuhteita ja nautittiin yhdessä tekemisestä. Pesäpallo on meille kaikille kuitenkin rakas harrastus ja on tärkeää, että sitä ei tehdä hampaat irvessä vaan ilon kautta - ja siinä onnistuttiin!

Kuulattarien joukkue haluaa vielä lähettää suuret kiitokset kaikille kannattajille, tukijoille ja muuten menossa mukana olleille! Kiitos yhteistyökumppaneille pesiskesämme mahdollistamisesta, kiitos talkooväelle ottelutapahtumien järjestämisestä, kiitos joukkueen jäsenten perheille ja taustajoukoille sekä kiitokset koko seuraväelle. Ja kiitos etenkin kaikille teille kannattajille, jotka olette myötäeläneet joukkueen mukana ja saapuneet paikan päälle peleihin! Ilman teitä - ei ois meitä!

Muutaman viikon päästä joukkue kokoontuu päätösreissulle paketoimaan tämä kauden ja nauttimaan yhdessäolosta! Sen jälkeen suunnataan katseita kohti uutta kautta ja katsotaan, mitä pesiskesä 2018 tuo tullessaan... Oikein hyvää syksyn jatkoa kaikille, pysykää menossa mukana!


   
Lisää uutisia
Pesäpallo
«  Toukokuu   »
Kategoriat