Naperoleirille osallistujaryntäys
3.3.2016 10:49 Uutiset / Seuran etusivu

Naperoleiri järjestetään 19.-22.7. Ylivieskassa

Ensi kesänä Ylivieskassa 19.–22. heinäkuuta järjestettävälle Naperoleirille ilmoittautui kahdessa tunnissa yli 80 joukkuetta.

Pesäpallon valtakunnalliset leirit ovat Pesäpalloliiton nuorisotoiminnan tärkein tuote. Niille kerääntyy vuosittain lähes 6000 lasta ja nuorta pelaamaan pesistä ja kokemaan pesäpallon yhteisöllisyyttä. Naperoleiri on alle 10-vuotiaiden lasten leiri, jossa ei pelata sijoituksista eikä mestaruuksista, vaan sinne tullaan oppimaan uutta, samaan uusia ystäviä ja erityisesti nauttimaan peleistä.

Naperoleirin suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Viime kesänä leiri järjestettiin Ruovedellä ja sinne osallistui 72 joukkuetta, mikä oli uusi osallistuja ennätys. Ylivieskan Naperoleirin järjestelytoimikunta ennakoi, että osallistuja määrä tulisi nousemaan ja varautuivat 84 joukkueen tuloon. Kun ilmoittautuminen käynnistyi 1.3. klo 12.00, käynnistyi sellainen ryntäys, jota kukaan ei ollut osannut odottaa. Ensimmäisen puolentunnin jälkeen suosituimmat sarjat olivat täynnä, ja joukkueet joutuivat varasijoille. Ja iltaan mennessä ilmoittautuneita joukkueita oli kaikkiaan 89.

Leirinjärjestelytoimikunta päätti, että kaikki ensimmäisen päivän aikana ilmoittautuneet joukkueet otetaan leirille vastaan, vaikka lähes 1400 leiriläisen majoittaminen ja ruokailu aiheuttaakin organisaatiolle haasteita. Pelileiriläisten lisäksi leirille tulee tuomarileiriläisiä, jotka tuomitsevat leiriottelut.

Leiriläiset majoittuvat kouluilla, joiden käytöstä järjestäjätsopineet Ylivieskan kaupungin kanssa. Kisaruoat valmistetaan Jokirannan koululla, joka toimii myös leirin kisakansliana.

Pelejä pääsee seuraamaan Suvannon pesäpallokentän lisäksi Jokirannan, Katajan, Rannan, Niemelän ja Päivärinnan koulujen kentillä sekä Keskisen raviradalla.

-Naperoleiri tulee näkymään Ylivieskan katukuvassa. Leiriläisten lisäksi Ylivieskaan saapuu saman verran tai jopa enemmän ”kisaturisteja”, jotka tulevat paikalle katsomaan pelejä ja aistimaan leirin tunnelmaa. Kisaturistit ovat pelaajien äitejä, isiä, veljiä, siskoja, mummoja, pappoja, kummeja ja kummin kaimoja, kertoo leirinjohtaja Johanna Seppälä. Toivottavasti alueen yritykset lähtevät mukaan järjestelyihin ja saamme järjestettyä lapsille ikimuistoisen ja onnistuneen leirin.

Lisäksi leirinorganisaatio tarvitsee mukaan noin 250 innokasta talkoolaista, jotta järjestelyt saadaan hoidettua asianmukaisesti. Talkoolaisten sähköinen talkoorekisteri avataan 1.4. ja sinne kaikki innokkaat saavat itse rekisteröityä ja varata itselleen sopivia talkoovuoroja ja – tehtäviä.

-Kaikille löytyy varmasti työtehtävä, jonka suorittaminen ei ole ylivoimainen. Yhdessä meillä on mahdollisuus näyttää, että Ylivieskassa osataan järjestää huippuleiri! Paras kiitos on pienen leiriläisen onnellinen ilme.
   
Lisää uutisia
Ylivieskan Kuula
«  Huhtikuu   »
Kategoriat