Aluekultaa Ylivieskaan
15.4.2018 21:50 Uutiset / Naiset

Neljän pelin sunnuntaista makoisa palkkio

Kuulan naisten joukkueen viimeisen turnauksen ajankohta osui tällä kertaa huhtikuun puoleen väliin. Naiset matkasivat sunnuntaiaamuna Ouluun peräti kahdeksan pelaajan voimin. Turnauspaikkana toimi uuden karhea Hiukkavaaratalo, joka tarjosi upeat puitteet kauden päätösturnaukselle ja antoi kenties ideoita Ylivieskankin tulevan koulun suunnitteluun.

Ensimmäisenä Kuulan naiset kohtasivat HonkaLadiesin Kajaanista. Alkuun ajateltiin, että peli olisi hyvää lämmittelyä seuraavaa ottelua varten, mutta HonkaLadies pistikin kunnolla kampoihin. Kuulan peli oli tahmeaa, paikkoja ei oikein löydetty eikä heittoja meinattu saada sisälle millään vaan ne kierähtivät raudoista ulos. Puolustuspäässäkin oli vaikeuksia ja Hongalla melkoisesti tuuriakin matkassa taidon lisäksi. Kuulan naiset sinnittelivät sitkeästi johtoasemassa puoliaikaan asti ja puoliajalle mentiin tilanteessa 25-13 lähinnä Janican ja Hannelen kolmosten ansiosta. Puoliajalla rivit koottiin ja pidettiin palopuhe, joka siivitti naiset hurjaan toiseen erään. Pallo alkoi kulkea aiempaa paremmin ja heitotkin löysivät tiensä huomattavasti useammin koriin asti, vaikka kovasti töitä saatiinkin tehdä. Levypallotyöskentelystä piti onneksi huolen Kuulan aropupu-Kirsi, joka pelasti monet irtopallot omiin käsiin. Kuulan naiset päästelivät tiehensä niitaten taululle loppulukemat 43-20.
Pisteet: Janica 13 (1x3 pist.), Hannele 12 (2x3 pist.), Tuuli 7, Hanna 5, Kirsi 4 ja Marika 2.

Seuraavassa pelissä heti perään kohdattiin emäntäjoukkue Oulun Tarmo. Kuulan naiset olivat jälleen suurissa vaikeuksissa. Peli kulki tahmeasti, pallo ei löytänyt perille joukkuekavereille eikä koriin. Puolustuspäässäkiin ei juuri ollut hurraamista, ensin yritettiin uutta puolustusmallia, mikä ei sujunut kovinkaan hyvin. Seuraavaksi palattiin vanhaan tuttuun puolustuspaikkaan ja sen jälkeen vielä vaihdettiin normaaliin miespuolustukseen. Jostain syystä koko peliä ei saatu oikein polkaistua käyntiin ja ensimmäinen erä olikin työlästä suossa rämpimistä. Erän päättyessä pisteet näyttivät hyvin niukasti Kuulan eduksi 18-16. Toiseen erään saatiin kuitenkin jälleen tsempattua niin, että peli alkoi vihdoin kulkea hieman paremmin. Aiemman pelin tapaan vastustaja jäi lehdelle soittelemaan, kun Kuulan naiset polkaisivat kaasua ja menivät menojaan. Vastustajat jätettiin toisen erän suhteen vain viiteen pisteeseen, kun Kuulan naiset taas soittivat sukkaa 25 pisteen edestä.
Pisteet: Janica 10 (1x3 pist.), Hanna 10, Hannele 9 (1x3 pist.), Tuuli 8 ja Kirsi 6.

Välissä pitkä muutaman tunnin tauko, jonka aikana käytiin hieman tankkaamassa tulevia koitoksia varten. Kolmannessa pelissä vastassa Rovaniemen NMKY. Kolmas peli saatiin hyvin käyntiin, vaikka edelleen heitot tuntuivat olevan hieman hukassa. Tuuli kuitenkin teki ankarasti töitä ja hilasi uutterasti pistesaldoa ylemmäs. Pelin tiimellyksessä Tuuli jätti pysyvän muiston itsestään rovaniemeläispelaajalle, kun päiden kolahtaessa yhteen hänen hampaansa upposivat rovaniemeläisen päänahkaan. Tuulin hammasrivistö sai tästä seurauksena hieman uuden värin ja mallin ja hän joutui viettämään loppupelin penkin puolella kannustaen. Erän lukemat Kuulalle 30-8. Toisessa erässä alkoi vähän turhankin reipas hölläily. Rovaniemeläiset pääsivät korintekoon huomattavasti useammin ja välillä jo näytti siltä, että hölläily koituisi Kuulan kohtaloksi. Sisulla kuitenkin saatiin pidettyä loppulukemat Kuulan kannalta siisteinä, vaikka Rovaniemi tekikin 15 pistettä erän aikana. Lukemat Kuulalle 49-23. Pelin päätteeksi rovaniemeläiset palkitsivat Kuulan naisista Tuuli Aaltosen Oulun Tarmon lahjoittamilla käsityönä tehdyillä korvakoruilla.
Pisteet: Tuuli 14, Janica 10, Hannele 8, Hanna 6, Kirsi 5 (1x3 pist.), Marika 4 ja Enni 2.

Päivän neljäs ja viimeinen peli olikin sitten vanhaa tuttua Perämeren Palloa vastaan. PePa lähti otteluun täydellä rosterilla ja pelaajia oli koko pitkän vaihtopenkin mitalta. Pelin alku näyttikin väsyneiden kuulalaisten kannalta tuhoon tuomitulta, noin 10 minuutin jälkeen PePa johti ottelua 11 pisteellä. Ylivieskalaiset saivat kuitenkin kuin ihmeen kautta tsempattua ja lähtivät hurjaan kiriin, kun koko päivän osumavaikeuksista kärsinyt Janica alkoi saada tuttua "tatsiaan" juuri yhdennellätoista hetkellä. Janica teki Kuulan ensimmäisen erän pisteistä peräti 13. Kuulan naiset tekivät hurjasti töitä ja saivat kirittyä juuri ennen erän päättymistä itsensä rinnalle ja parin pisteen verran ohikin, erän päättyessä lukemiin 21-18 Kuulan hyväksi. Puoliajalla tsempattiin kovasti ja keskityttiin vielä aiempaa ankaramminkin kakkoserään. Kuulan naiset saivat kirittyä kaulaa vielä hieman pidemmäksi, vaikka missään vaiheessa johto ei tuntunutkaan kovin turvalliselta. Kuulan naisista peräti kahden virhetili täyttyi erän aikana, kun ensin vaihtopenkkiä lämmittämään joutui Kirsi ja vielä viimeisen kahden sekunnin aikana pilli soi viidennen kerran Hannelelle. Näistäkin huolimatta kuitenkin saatiin upeasti taisteltua tilanteissa niin, että lopulta lukemat leimattiin Kuulan nimiiin 53-45. Tämä naulasi viimeisen naulan arkkuun ja tarkoitti siis sitä, että Kuulan naiset veivät nimiinsä vuoden 2018 Pohjoisen alueen harrastesarjan mestaruuden. Pelin päätteeksi joukkueet mitalitettiin ja kultaiset mitalit pujotettiin ylivieskalaisnaisten kauloihin.
Pisteet: Janica 22 (3x3 pist.), Hannele 10 (2x3 pist.), Hanna 9, Kirsi 6 ja Tuuli 6.


Kuulan naiset ovat osallistuneet kauden aikana jokaiseen järjestettyyn turnaukseen ja pelanneet yhteensä 20 peliä. Näistä 20 pelistä naiset ovat voittaneet huikeat 19 peliä ja kauden sarjapisteet kokonaisuudessaan 38 Kuulalle. Mitalien lisäksi naisille on luvassa vielä pokaali, mutta postiongelmien vuoksi se tulee vähän myöhemmin. Virallisesti kausi saa päätöksensä toukokuun lopussa, kun salivuorot loppuvat. Siihen asti pelailua jatketaan maanantaisin Liikuntakeskuksella.


   
Lisää uutisia
Ylivieskan Kuula
«  Tammikuu   »
Kategoriat