Kuula perusti huippuvalmentajaryhmän Team Athleticsin
25.2.2021 10:35 Uutiset / Seuran etusivu

Team Athletics: Anu Hämäläinen (ent. Pirttimaa), Kimmo Perkkiö, Tapani Haapakoski, Jarkko Koski-Vähälä ja Tuomo Mustola.

Kuula perusti huippuvalmentajaryhmän Team Athleticsin

Ylivieskan Kuula on perustanut huippuvalmentajaryhmän yleisurheiluun. Valmentajaryhmään kuulu kaksi olympiaurheilijaa ja kolme ammattivalmentajatutkinnon suorittanutta valmentajaa. Yhteensä 70 SM-mitalia urheilijana ja valmentajana saavuttaneiden Team Athleticsin valmentajien tavoitteena on nostaa Ylivieskan yleisurheilu uudelle tasolle.

Kuula Team Athletcsin valmentajaryhmän päällikkönä on kaksinkertainen olympiakävijä, MM- ja EM -kisaedustaja sekä neljä Suomen mestaruutta seipäässä voittanut Tapani Haapakoski. Toinen olympiakävijä on Atlantan olympialaisissa, Stuttgartin ja Ateenan MM-kisoissa sekä Helsingin EM-kisoissa juossut Anu Hämäläinen (ent. Pirttimaa). Ammattivalmentajatutkinnon suorittaneita on Tuomo Mustola, Jarkko Koski-Vähälä ja Kimmo Perkkiö. Ylivieskaan Kalajoelta paluumuuttoa tekevän Mustolan valmennettavien kaulaan on ripustettu 13 SM-mitalia ja kaksi Pohjoismaiden mestaruutta. Jarkko Koski-Vähälä on Kalevan kisojen pronssimitalisti ja 84,12 keihäässä kiskaissut maaotteluheittäjä. Kimmo Perkkiö on Mustolan tavoin Kalevan kisojen kultamitalivalmentaja, nuorten SM-hopeamitalisti ja maratonilla 2.25,53 kellottanut paluumuuttaja Kuulaan.

Moskovan olympialaisissa yhdeksänneksi hypännyt Tapani Haapakoksi sanoo, että ryhmässä on osaamista koko yleisurheilun kirjosta. Mukana on niin pika- että kestävyysjuoksun osaamista kuin myös heittojen ja hyppyjen kansainvälisen tason kokemusta.

- Lyhyen ajan tavoite on kasvattaa harrastajamääriä. Joillakin tuloksetkin ehkä paranevat jo ensi kesänä, mutta pitkän aikavälin tavoite on puolen vuosikymmenen päässä. Tuolloin tavoitteena on Ylivieskan yleisurheilun näkyminen SM-tasolla menestyvinä urheilijoina.

- Meillä on takana huippu-urheilijan elämää ja valmentajakokemusta SM- ja kansainväliseltä tasolta. Tunnemme valmennuksen kompastuskohdat. Tavoitteenamme on auttaa nuoria urheilijoita omalla urheilijanpolullaan ikäryhmänsä kansalliseen kärkeen ja vaikka aina kansainvälisille kentille asti, Haapakoski jatkaa.

Kuulan yleisurheilujaoston puheenjohtajana vuodenvaihteessa aloittanut Satu Hautakoski sanoo, että Kuula Team Athleticsin slogan on Yhdessä huipulle.

- Tämä on uusi avaus Ylivieskan yleisurheilulle. Uskon, että näin monipuolisesta valmennusryhmästä on myös alueellista iloa yleisurheilun tason nousussa koko Kalajokilaaksossa. Meidän pitää tiivistää alueen valmentajien yhteistyötä yli seurarajojen, sanoo Kuulan yleisurheilun lisäksi Alavieskan Virin puheenjohtajana toimiva Hautakoski.   
Lisää uutisia
Ylivieskan Kuula
«  Huhtikuu   »
Kategoriat