Reijonen mitalivauhdissa
19.4.2021 17:17 Uutiset / Pääsivusto

Jarkko Reijonen SM 20km

Reijonen mitalitaistossa SM 20 kilometrillä

Kuula Ski Teamin Jarkko Reijonen (M18) osoitti olevansa ikäryhmänsä kärkeä Suomessa. Reijonen haki uransa ensimmäistä SM-mitalia 20 kilometrin yhteislähtökisassa aina kisan viimeiseen nousuun asti. Kaistan vaihdossa Reijosen sukset osuivat pronssimitalisti Eemil Juntusen kanssa toisiinsa, Reijonen nyykähti polvilleen ja mitali karkasi.

- Mitali karkasi, kun Juntusen kanssa katsottiin kuka ottaa minkäkin kaista. Yritin ohi ja sukset osuivat yhteen. Toki voi jossitella, olisiko pitänyt ottaa eri kaista, mutta se on turhaa, sanoi lopulta 14 sekuntia SM-mitalista jäänyt Reijonen.

Kuulalainen lähti rohkeasti matkaan kärkiryhmän mukaan. Kärkikaksikko Visa Ski Teamin Niko Anttola ja Vehkalahden Veikkojen Eero Rantala erkaantuivat heti alkumatkasta pääryhmästä. Alkuvaiheessa pääryhmässä oli viitisentoista hiihtäjää, sitten kymmenkunta ja pari kilometriä ennen maalia enää neljä.

- En lähtenyt varmistelemaan mitään. Alusta asti oli selvää, että mitalivauhtiin lähden. Ajattelin, että sitten tipahdan, jos tipahdan. Kaksi kilsaa mentiin räväkästi. Sitten vauhti tasaantui, mutta lujaa kai mentiin, kun väki väheni koko ajan. Vähän olin hämillään viimeisillä kilometreillä, kun huomasin, että meitä on enää neljä taistelemassa mitalista.

- Suksi pelasi hyvin, pari eka kilsaa tuntui, että ei oikein luista, mutta sitten luisto parani ja suksesta mitali ei ollut kiinni. Sukset voiteli kummisetä Soukan Urho, joka on koko talven jaksanut uskoa hommaan, Reijonen kiitteli huoltojoukkoja.

- Tästä on nyt paljon helpompi henkisesti lähteä ensi kauteen, kun onnistui. Parin viikon levon jälkeen alkaa uusi peruskuntokausi, Reijonen sanoi.

Jimi Leppälä lykki Reijosen kanssa samassa M18 sarjassa ja oli 29. Viidessä kilometrissä Leppälä oli 28. ja piti saman ryhmän koko kisan ajan. Enni-Sofia Saari hiihti N17 sarjan 15 kilometrillä sijalle 25. Saari lykki tasaisesti koko matkan, viidessä kilometrissä sijoitus oli 24. ja kymmenessä kilometrissä 27.


   
Lisää uutisia
Ylivieskan Kuula
«  Toukokuu   »
Kategoriat